Barcamp pomáhá

Minulý rok jsme v rámci Bracampu Brno společně s Bwindi Orphans uspořádali charitativní sbírku pro Josepha Ainebabaziho. Joseph je středoškolák, který žije se svojí matkou, dvěmi sestrami a dvěma bratry v oblasti Bwindi v západní Ugandě. Josephův otec zemřel na malárii v roce 2000. Od té doby se o všechny děti musí starat matka sama. Naštěstí rodina vlastní kousek půdy a jsou díky tomu schopni se uživit. Nezbývají jim však peníze na studium.

Loni se nám společně s Vámi podařilo pro Josepha vybrat šest tisíc korun za což všem co přispěli moc děkujeme! Za vybrané peníze jsme Josephovi zaplatili školné na další rok, pořídili školní pomůcky, školní uniformu a jídlo na celý školní rok.

Shodou okolností jsme měli možnost Josefa osobně poznat při naší cestě do Ugandy. Joseph je moc milý kluk, který měl z naší podpory obrovskou radost. Jsme moc rádi, že jsme Josepha mohli poznat osobně a byl to pro nás obrovský zážitek. Tato pomoc opravdu má smysl.

Joseph Ainebabazi

Už když jsme se minulý rok rozhodli Josepha adoptovat věděli jsme, že to bude projekt na více let a proto sbírku pro Josepha uspořádáme v rámci Barcamp Brno i letos.

Bez Vaší pomoci to však nezvládneme. Pokud chcete podpořit naši charitativní snahu, stavte se kdykoli v průběhu Barcampu na stánku Bwindi a přispějte jakoukoliv částkou. Za odměnu pro vás na stánku bude připravena ochutnávka Ugandské kávy.

Pokud se chcete o projektu Bwindi Orphans dozvědět více přijďte na přednášku Katky Andrlové.

Joseph Ainebabazi