Workshop — TDD coding dojo

Připravuje Peter Cipov

  • Trvá 120 minut
  • Celkem 13 míst

"Any fool can write a code that computer understands. Good programmers write code that humans can understand" - Martin Fowler

Coding dojo je workshop zamerany na precvicenie programatorskych technik ako je lahko pochopitelny kod a testy ktore su jednoduche a k uzitku. Nieco co sa neuveritelne hodi pokial pracujete na dlhodobom projekte, ktory ma tendenciu zacat jednoducho, no casom pridavanie novych vlastnosti je stale tazsie. Zistit "preco to nefunguje" hladate tyzden s frustraciou preco prave vy ... :) . Test driven development je jednou z technik ako ucinne predist tomu aby vas komplexnost projektu nezavalila. No je tu hacik. Tieto techniky je nutne precvicovat. Pisat pochopitelne testy ktore prinasaju uzitok je kumst. Preto je nutne tieto techniky precvicovat a niet lepsieho miesta ako coding dojo ;-)

Workshop je ryze prakticky, ziadne filizofovanie, ciste know-how. Na jednoduchej gameske, ktoru naprogramujeme, si ukazeme ako projekt pisat stylom najprv testy a potom kod.

Pro koho je workshop určen

Workshop je uvodom do TDD. Mozu prist zaciatocnici tak aj profesionali a aj znalci TDD.

Jak se připravit na workshop

Od ucastnikov sa ocakava ze vedia aspon jeden programovaci jazyk. Notebook nie je nutny. Naopak, dobra nalada, chut sa ucit, nutnost ;-)

Komentáře

comments powered by Disqus