Přednáška — Život Integračního architekta v korporátu bez ESB s králíkem v clusteru

15 hlasů přidat hlas

Připravuje Lukáš Kocourek — Vývoj — 45 minut

Když jsem přišel do Moravia IT - firmy, která mě oslovila svou celosvětovou misí bourání jazykových bariér a poskytováním služeb pro ty nejznámější společnosti (a to vše pomocí integrací) - ocitl jsem se v zajímavé situaci. Při hledání řešení škálovatelnosti a flexibility, nutné pro rychlý růst, bylo prvně potřeba najít způsob, jak zastavit rostoucí technický dluh. Prostor pro inovaci byl velký, ale stejně tak počet možností, kterou cestou se vydat. Brzy se ale ukázalo, co Conwayův zákon dokáže v praxi a jak značně umí tyto možnosti zredukovat.
Proč jsme si nevybírali ESB (Enterprise Service Bus), ale postavili jsme si vlastní řešení za pomocí RabbitMQ? Jak z toho už dnes začíná Moravia těžit a co nás ještě čeká?
Hlasuj a přijď se podívat. Moc rád uslyším tvůj názor.

Pro koho je přednáška určena

Zajímá tě, jak se mezi sebou integrují aplikace a služby, proč si to žádá architekta a jak dramaticky může ovlivnit i samotná struktura a kultura společnosti výslednou podobu řešení.
Ideálně, pokud jsi vývojář/architekt s přesahem do integrací, zajímající se o témata jako Messaging, SOA, Microservice, BPM, Workflows.

Komentáře

comments powered by Disqus