Přednáška — Pojďme společně hacknout server

65 hlasů přidat hlas

Připravuje Martin Haller — Vývoj, IT & UX — 45 minut

Když jsem před rokem 2010 začínal podnikat, bylo vcelku běžné, že internet občas pár hodin nefungoval, faktury putovaly několik dní poštou, platby se zadávaly skrze papírové příkazy a Windows bylo sem tam nutné přeinstalovat.

Doba se však změnila. Nyní šlapou věci rychleji a spolehlivěji. Naše očekávání jsou mnohem přísnější a současnou dobu bereme jako standard. Pokud jste však tím, kdo je za provoz nějaké služby zodpovědný, víte, že to je výzva.

Pojďme si spolu v přednášce naživo ukázat, jak se hackuje server. Postupně projdeme fázi prozkoumávání, exploitace, eskalování privilegií a post-exploitace. Vypíchnu hlavně zajímavosti, se kterými jsem se v praxi setkal.

Cílem přednášky je ukázat vám, jak takový útok probíhá. Díky tomu budete moci své servery lépe zabezpečit. Protože správně zabezpečený server je udržitelný server.

O tom, zdali se společně vrhneme na Linux, nebo Windows, můžete rozhodnout v anketě na mém blogu: https://martinhaller.cz/bezpecnost/prednasky-o-it-bezpecnosti-a-hackingu/

Pokud vás IT bezpečnost zajímá, doporučuji zkouknout přednášku "Sociální inženýrství, aneb nejsnazší metoda hackingu" od Lukáše Antala. IT bezpečnost je totiž komplexní záležitost a cest k vašim datům existuje hodně.

Pro koho je přednáška určena

Každého, kdo má na starost provoz serveru, služby. Či se o téma hackingu zajímá.

Přednáška bude odborná.

Pokud jste se ještě nikdy nesetkali s pojmy skenování portů, zranitelnost, exploit, backdoor, pak pro vás může být přednáška nesrozumitelná.
Na druhou stranu, pokud máte certifikaci/znalosti úrovně CEH (Certified Ethical Hacker), již toho většinu znáte. Ale i tak se vynasnažím, abych vás v přednášce překvapil pár "aha" momenty.

Komentáře

comments powered by Disqus