Barcamp Brno pomáhá

Barcamp Brno dlouhodobě spolupracuje s organizací Bwindi Orphans, která se snaží zajistit dobrý start do života těm nejchudším dětem v Ugandě. Děti podporují, aby mohli vystudovat základní nebo později střední školu a postavili se pak na vlastní nohy.

Pro Barcamp Brno je to dlouhodobý projekt. V rámci něj jsme již pomohli Josephu Ainembabazimu, kterého jsme poznali jako začínajícího středoškoláka a podporovali ho celých 6 let. Za tu dobu zvládl vystudovat střední školu a dva roky na vyšší odborné škole. Josephovi už je dnes 22 let a věříme, že jsme mu naší podporou poskytli dobrý základ pro život.

V projektu nadále chceme pokračovat, protože věříme, že vzdělání je základ, ať člověk žije na v jakékoliv části světa. Tentokrát jsme v rámci spolupráce s Bwindi Orphans vybrali malého klučinu Emanuela Akanyijuku. Je mu teprve 8 let. Jeho táta zemřel v roce 2012 a máma v roce 2017. Emanuel aktuálně žije se sourozencem u své babičky, která oba zvládne jen tak tak uživit. Letos nastoupil do první třídy základní školy.

V rámci podpory děti kromě vzdělání, mají od projektu zajištěny všechny učební pomůcky pro celý rok a stravování v rámci školy.

Jak se můžete zapojit?

Emanuel Akanyijuku