Workshop — Vylepši své prezentační a rétorické dovednosti

Připravuje Vít Skalický

  • Trvá 60 minut
  • Celkem 15 míst

Posledních pět let pomáhám mužům i ženám s jejich prezentačními a rétorickými dovednostmi. Vedu na toto téma workshopy a věnuji se individuálnímu koučinku klientů.

Během své praxe jsem rychle zjistil, že člověka v prezentačních dovednostech nejvíce posune dopředu zpětná vazba. Upřímná, jasná a konkrétní. Tento workshop tedy věnujeme zpětné vazbě. Poprosím účastníky, aby si připravili krátkou řeč na libovolné téma. 3-5 účastníků pak během workshopu se svou řečí vystoupí před ostatními.

Od ostatních účastníků i ode mě dostanou ke svému projevu zpětnou vazbu. Zjistí, v čem jsou jejich silné stránky, na kterých mohou v prezentacích stavět. Dozví se, v jakých oblastech naopak svůj projev mohou vylepšit.

Zjistil jsem, že v prezentačních dovednostech lidé řeší podobné věci. Řada lidí má podobné silné stránky projevu. Nemusí jim však věnovat takovou pozornost, aby jim v projevech ještě více pomáhaly. Mnoho řečníků má také podobné slabé stránky projevu. Na nich se dá zapracovat a významně je zlepšit. Často o nich však ani nemusíme vědět. Díky tomu budou ve zpětné vazbě pro vybrané řečníky zaznívat tipy, které v projevech využijí i ostatní účastníci workshopu. Všichni se tedy mohou zlepšit na základě zpětné vazby pro sebe i pro ostatní.

Pro koho je workshop určen

Pro ženy a muže, kteří chtějí zlepšit své prezentační dovednosti. Dozvědět se praktické tipy pro prezentování před publikem.

Jak se připravit na workshop

Připravit si krátkou řeč zhruba na 2-4 minuty. Téma může být libovolné. Něco, co zvládnete přednést před ostatními účastníky.

Přinést si propisku a papír.

Komentáře

comments powered by Disqus